DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Sağanak Yağışlı

Günün Özel Güvenlik Denemesi (125 Soru)

Günün Özel Güvenlik Denemesi (125 Soru)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olay yerindeki ilk ekip aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Biyometrik Sistemlerden biri değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplantı, konser, sahne gösterileri ve spor müsabakaları gibi faaliyetlerin yapıldığı yerlerde suç unsuru olmadan yapılan aramaya ne denir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanmanın meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilebilmesi için aşağıda numaralandırılmış şartlardan hangisinin/ hangilerinin yerine gelmesi gerekir

I. Haksız bir saldırının olması
II. Saldırının devam ediyor olması veya tekrarının muhakkak olması
III. Başka bir şekilde de bertaraf edilebilir olması
IV. Orantılı karşılık verilmesi
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Görevi sırasında bir suçla karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdaki işlemlerden hangisini yapamaz?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşli silah kullanılan olaylarda aşağıdakilerden hangisi ilk ekibin alması gereken tedbirlerden değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlileri görev yapılan bölgede terk edilmiş bir eşya (Paket, Çanta vb.) görmeleri halinde aşağıdaki seçeneklerden hangisini / hangilerini yapmalıdır?

I- Metal el detektörü ile cisim teşhis edilmeye çalışılır

II- Bölgede kapı detektörü var ise kapı detektöründen geçirilerek teşhis edilir

III- Çevresi emniyete alınır

IV- Bölgede X-Ray cihazı varsa cihazdan geçirilerek teşhis edilir

V- Güvenlik güçlerine bilgi verilir
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi saldırgan olan kişilere karşı savunma, püskürtme ve dağıtma amaçlı olan copu kullanırken dikkat edilecek hususlardan değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinin hem fiziki güvenlik tedbiri, hem de elektronik güvenlik tedbiri olarak örnekleri mevcuttur?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi kırık, çıkık, burkulmalarda ilkyardım uygulamalarından biri değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bilinci kapalı solunumu olan hastaya hangi pozisyon verilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi dış kanamalarda ilkyardım uygulamalarından biri değildir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bacakta, turnike uygulamak için en uygun bölge neresidir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Temel Yaşam Desteği sağlanması gereken yetişkin hastada “Kalp Masajı/ Solunum Sayısı “ oranı aşağıdakilerden hangisidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinde heimlich manevrası yapılır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlkyardımın (ABC)’si şeklinde isimlendirilen işlemlerden (C)’nin tanımı nedir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hangi yangın türlerinde boğma esaslı söndürme yönteminin kullanılması en uygun olarak tercih edilmelidir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Doğalgaz yangınlarında müdahale için en uygun yöntem hangisinde sıralanmıştır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlilerinin korudukları tesiste oluşan yangın esnasında ilk yapmaları gereken görev hangisi olmalıdır?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bilgisayar sistemlerinin ana merkezleri olan sistem odalarındaki yangınlara müdahale esnasında hangi söndürücüler veya yöntemler kullanılmamalıdır?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangi bilgilendirme yanlıştır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi orman yangını ihbar hattının numarasıdır?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanıcı maddenin yapısı itibarı ile yanıcı buhar-gaz meydana gelmediği, yeterli ısı ve oksijenin olmadığı durumlarda oluşan yanma çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki tedbirlerden hangisi doğal bir afetle doğrudan ilişkilidir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin doğrudan etki ettiği organımız hangisidir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Uyuşturucu maddeler kullanıcının akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozar
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini anlaması, bunu da karşısındaki kişiye iletmesine ne ad verilir?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi etkili dinleme becerisi geliştirmenin yollarından biri değildir?
32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
En etkili iletişim kanalı aşağıdakilerden hangisidir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bireysel iletişimde mesaj veren kişinin mesajının anlaşıldığını göstermek için değişik cümlelerle yansıtmaya ne ad verilir?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sözsüz iletişim öğelerinden hangisi kişilerarası iletişimi başlatmada önemli bir rol oynar?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Net olmayan bir mesajı daha iyi anlayabilmek için ne yapılmalıdır?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Önyargı iletişim sürecini nasıl etkiler?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisinin kılık-kıyafeti ve teçhizatı, kişilere hangi türde mesaj verir?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi grupların özelliklerinden biri değildir?
40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Olayların içinde ani karar veren, topluluk içinde statü elde etmek için öne çıkarak eylemi başlatan ve devam ettiren kişilere verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir spor müsabakasında bir grup taraftarın üstlerini aratmamak için direndiğini gören özel güvenlik görevlisi Osman’ın direnen gruba karşı aşağıdakilerden hangisi uygulaması gereken metotlardan biri değildir?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir spor müsabakasında bir grup taraftarın üstlerini aratmamak için direndiğini gören özel güvenlik görevlisi Osman’ın direnen gruba karşı aşağıdakilerden hangisi uygulaması gereken metotlardan biri değildir?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların etkilerinden biri değildir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların etkilerini azaltmak amacıyla kullanılması gereken yöntemlerden biri değildir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Toplumsal olaylara müdahale esnasında cop kullanılması gerekirse vuruş yeri vücudun hangi bölgesi olmalıdır?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Toplumsal olaylarda herhangi bir eyleme katılmayan ancak topluluğunun hareketlerini dışarıdan izleyen kişilere ne ad verilir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi toplantı ve gösteri yürüyüş çeşitleri arasında yer almaz?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bir toplumsal olayda müdahale edilen grubu ikiye bölüp dağıtmak amacıyla kullanılan düzen hangisidir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Saldırgan bir kalabalık arasında kalan özel güvenlik görevlisi Ömer göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kalmıştır. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi Ömer’in kullanacağı göz yaşartıcı gazların kullanım esaslarından biri değildir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Psikolojik açıdan, “Bir biri ile uyuşmayan iki veya daha fazla güdünün aynı anda bireyi etkilediği duruma” ne denir?
51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir topluluğa girerek grubu suça teşvik eden onları tahrik eden kimselere ne ad verilir?
52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Korunan kişinin 24 saat esasına göre güvenliğinin sağlandığı faaliyete ne denir?
53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi koruma personelinin nitelikleri arasında yer almaz?
54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kişi korumada Temel Koruma Prensiplerinden değildir?
55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinde kişi korumada güvenlik halkaları birlikte verilmiştir?
56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruduğumuz önemli kişiye karşı silahlı bir saldırı girişiminde, yapılması öngörülen en mantıklı seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi önemli kişinin makam aracı olarak kullanacağı araçta bulunması gereken özelliktir?
58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Tek araçlı koruma ile görevlerini yerine getiren özel güvenlik görevlileri, korunan şahısla birlikte seyir halinde iken korunan kişinin aracı ile koruma aracı arasındaki mesafe ne olmalıdır?
59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Öncü istihbarat ekibi programın yapılacağı A iline 3 gün öncesinden gitmiştir. Yapacakları öncü istihbarat çalışmasında aşağıda verilenlerden hangisini yapmalarına gerek yoktur?
60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi koruma görevinin dört aşamasından biri değildir?
61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Derbi maçında maraton tribünü girişinde polislerin gözetiminde üst araması için görevlendirilen özel güvenlik görevlisi Serhat, bir seyircinin üstünde silah tespit etmiştir. Bu olayla ilgili Serhat’ın yaptığı eylemlerden hangisi yanlıştır?
62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında genel kollukla birlikte ve onların gözetiminde görev yapan özel güvenlik görevlileri stat girişlerinde hangi yazılı emre istinaden üst araması yaparlar?
63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Genel kolluğa yardımcı olarak görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yetkileri 5188 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Bu kapsamda ÖGG’leri aşağıdaki maddelerden hangisini yapabilir?
64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Hastane polikliniğinde görevli özelgüvenlik görevlisi Furkan, kargaşaya müdahale ederek bayan doktorun darp edildiği kargaşayı arkadaşlarının da yardımı ile önlemiştir. Bu olayla ilgili yapılan işlemlerden hangisi yanlıştır?
65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki fiillerden hangisini yapan özel güvenlik görevlileri, altı ay süreyle özel güvenlik alanında görev alamazlar?
66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki durumların hangisi, özel güvenlik komisyon kararı aranmaksızın, valilik tarafından özel güvenlik izni verilebilecek durumlardan biri değildir?
67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şirketlerin özel güvenlik alanında faaliyette bulunması ...................... iznine tâbidir. Yukarıdaki cümlede noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik şirketleri, istihdam ettikleri özel güvenlik görevlilerinin üçüncü kişilere verecekleri zararların tazmini amacıyla hangi sigortayı yaptırmak zorundadır?
69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik komisyonunun oluşumunda bulunmaz?
70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Türk Hukukuna göre maddi güç vasıtalarından biri olamaz?
71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki ifadelerden hangisi 5188 sayılı Kanuna göre yanlıştır?
72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Zor kullanma yetkisinin kullanılması gerektiğinde izlenmesi gereken sıralama hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Mehmet mazeret izni talebinde bulunmak istiyor. Aşağıdaki durumlardan hangisinde kendisine mazeret izni verilmez?
74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Görev alanı ve yetki ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi 4857 sayılı İş Kanununda yer alan Eşit Davranma İlkesiyle ilgili yanlış bir ifadedir?
76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Taşıma ruhsatlı silahı olan bir şahıs, oğlunun öğretmeniyle görüşmek için Veli’nin özel güvenlik görevlisi olduğu eğitim kurumuna gelir. Veli’nin yapacağı hangi hareket yanlış olur?
77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlisi Onur, aşağıdaki suçüstü hallerinden hangisinde herhangi bir şikâyet olmaksızın yakalama yetkisini kullanabilir?
78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Adli aramaya karar verme yetkisi kimindir?
79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ünlü bir gece kulübünde 2 grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıkmış ve 1 şahıs ateşli silahla öldürülmüştür. Polis tarafından yürütülen tahkikatta, olay yerini koruma altına alan özel güvenlik görevlisi Sinan’ın, ölen şahsa ait cep telefonunu aldığı anlaşılmıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinin yapılması özel güvenlik personelinden istenemez?
81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenliğin amacı, kamu güvenliğini .............. mahiyettedir.

Yukarıda boş bırakılan yere gelmesi gereken doğru tanım aşağıdakilerden hangisidir?
82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki konulardan hangisi özel güvenliğin görev alanına girmez?
83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik görevlileri hakkındaki güvenlik soruşturması ve bu görevlilerin çalışma iznine ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İl sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatlarının amiri kimdir?
86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemleri arasında sayılmaz?
87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Adalet Bakanlığı girişinde X-Ray operatörü olarak görev yapan özel güvenlik görevlisi Metin gelen bir şahsın çantasında kesici ve delici metal bir eşya tespit etmiştir.

Bahse konu eşya X-Ray cihazının monitöründe hangi renkte görüntülenmiştir?
88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Biyometrik Geçiş Sistemlerinden bir tanesi değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kapı tipi metal arama detektörden geçiş yapacak olan iki şahıs arasındaki mesafe ne olmalıdır?
90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Metal dedektörlerinin ayarlanmasına ne ad verilir?
91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?
92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Şüpheli paket ihbarı ile ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?
93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ziyaretçilerin kontrolü sırasında aşağıdakilerin hangisi yapılmamalıdır?
94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?
95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
“Görgü tanıklarının tanımlamalarına uygun olarak muhtemel kişilerin kimlik tespitlerinde ana ayırt edici özellikleri olan; alın, kaşlar, gözler, burun, ağız, kulaklar, yanaklar, çene, yüz çizgileri, yüz şekli ve bunların birleşimlerinden oluşan resimdir.” Yukarıdaki tanımda anlatılmak istenen nedir?
96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi meşru savunmanın şartları ile ilgili yanlış bir bilgidir?
97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi kişileri arama yöntemlerinden değildir?
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlisi Ahmet bir sigara deposunda silahlı olarak görev yapmaktadır. Görev bitimi fabrikanın içinden hareket eden servisi kullanarak evine gitmektedir. Bir gün tam servise bindiğinde görevde kullandığı silahı yanlışlıkla çantasında unuttuğunu farkeder serviste hemen kalkmak üzeredir. Hareket tarzı ne olmalıdır?
100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Genellikle önleme amaçlı yapılan kontrol ve aramalarda elde edilen eşyaların daha sonra sahibine iade edilmek üzere belli bir süre ile alınma işlemine .............denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerin hangisi Hatve’nin tanımıdır?
102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi icra yayının görevidir?
103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi atışa etki eden bireysel faktörlerden değildir?
104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Göz, gezin üst kenarorta noktası, arpacığın silme tepe noktasından hedefe doğru olan hatta ........... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki şıklardan hangisinde İlk Hız doğru tanımlanmıştır?
106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Fişeği ya da boş kovanı, fişek yatağından çıkartmaya yarayan sisteme ne ad verilir?
107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi Atış Poligonunda bulunması gereken hatlardan değildir?
108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?
109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahın temizliğine başlamadan önce, yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?
111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Kısa Namlulu Silahların parçalarından değildir?
112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ateşleme sonrası mermi çekirdeğine yön ve istikamet veren parçaya ne ad verilir?
113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?
114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahlarda bulunan tırnağın görevi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak tarif edilmiştir?
115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?
116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Uzaktan ya da yakından, canlıları .............., yaralayan, ............, canlı organizmaları hasta eden, cansızları ..............., yok eden araç ve aletlerin tümüne ......... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Tek hareketli tabancanın özelliği aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?
118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Atış sırası bekleyen fişeklerin bulunduğu yere ......... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?
119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi şarjörün parçaları arasında yer alır?
120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi tabancanın ana parçalarından değildir?
121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi Şarjörü oluşturan parçalardan değildir?
122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi atıcının poligonda uyması gereken kurallardandır?
123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi fişeği oluşturan bölümlerden değildir?
124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Fişeklerin ölçülerinin belirtilmesinde kullanılan “9x19 mm” ifadesindeki “9” neyi ifade eder?
125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerin hangisi Rayyür’ün tanımıdır?
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.