DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular – 9

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular – 9
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Basınçlı olarak çıkan yanmış gazların sesini azaltan aşağıdakilerden hangisidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kanamanın fazla olduğu bacak yaralanmalarında,kanamayı azaltmak için basınç uygulanacak bölge aşağıdakilerden hangisidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Araçta uzun farlar yakıldığında kaç metreyi aydınlatması gerekir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kaza yerinden tıbbi yardım istenirken aşağıdakilerden hangisinin bildirilmesine gerek yoktur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Trafik kazasına karışan kişilerin tümü, yetkililerin gelmesini gerekli görmez ve anlaşırlarsa, durumu aralarında yazılı olarak tespit etmek suretiyle olay yerinden ayrılabilirler. Yukarıdaki ifade hangi tür kazalarda geçerlidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I. Ambulans ekiplerince müdahaleler yapılması

II. Olay yerinde, ilk yardımcı tarafından temel yaşam desteği yapılması

III. Hastane acil servislerinde müdahale yapılması

IV. Sağlık kuruluşuna haber verilmesi

Hayat kurtarma zinciri halkalarının sıralaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I. Hoşgörülü olunması

II. Bencillikten uzak durulması

III. Olaylara aşırı tepki gösterilmesi

Trafik ortamını paylaşanlarda, yukarıda verilen tutum ve davranışlardan hangilerinin bulunması hâlinde trafik düzeni ve güvenliği olumlu yönde etkilenir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biridir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aralıklı olarak yanıp sönen kırmızı ışıkta sürücü ne yapmalıdır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yaralı, sedye ile ambulansa bindirilirken yönü nasıl olmalıdır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, araç geçmede uyulması gereken kurallardan biri değildir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi çıkıklarda yapılan ilk yardım uygulamasıdır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki durumların hangisinde araç trafikten men edilir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahiptir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aracın elektrik devresinde, akım yüksek olduğunda eriyerek güvenliği sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kriko ile aracı kaldırırken tekerleklere takoz konulmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Araç ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemenin miktarını etkileyen, aşağıdakilerden hangisidir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinin trafikteki araçlarda bulunması zorunludur?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Trafik sıkışıklığından dolayı aracıyla sürekli dur-kalk yapan ve bu durumdan bunalan bir sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I- Önce kendi can güvenliğini sağlaması
II- Sakin, kendine güvenli ve pratik olması
III- İnsan vücudu ile ilgili temel bilgilere sahip olması

Verilenlerden hangileri bir ilk yardımcıda bulunması gereken özelliklerdendir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisinde oynamaz eklem bulunur?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kalbin yeniden çalışması için yapılan girişime ne ad verilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Bayılan kazazedeye ilk yardım olarak aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi atardamar kanamalarına ait bir özelliktir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerin hangisinde kanama olduğunda, kasık kıvrımının iç kısmına basınç uygulanır?
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.