DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular – 10

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan Sorular – 10
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Vücutta kanın aktığı bölgeye göre sınıflandırılan kanamalarla ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi delici karın yaralanması olan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım uygulamalarından biri değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I- Akü kontrolü
II- Lastik kontrolü
III- Antifriz kontrolü


Yukarıda verilenlerden hangileri, aracın kış koşullarına hazırlanmasında alınması gereken önlemlerdendir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi enjektör arızasının bir sonucudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Güneş çarpması sonucu görülen ateş yükselmesinden ilk önce hangi organ hücreleri olumsuz olarak etkilenir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yol ver işaretidir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen sistemin görevi aşağıdakilerden hangisidir?


8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kara yolunun genel olarak taşıt trafiğince kullanılan kısmına ne ad verilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir kavşak yakınında kara yolu taşıt yollarının birbirine bağlanmasını sağlayan, kavşak alanı dışında kalan ve bir yönlü trafiğe ayrılmış olan kara yolu kısmına ne ad verilir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Son değişikliklerle birlikte denetim ve kontroller sırasında, araç muayene süresini (sahip değiştirme hâli hariç) geçirdikleri tespit edilenlere aşağıdakilerden hangisi uygulanmaz?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi karşıdan gelene yol ver anlamındadır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Taşıt yolunun bir şeridinde en fazla kaç bisikletli yan yana gidebilir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ticari amaçlı yük veya yolcu taşımacılığında kullanılan araç resimleri verilmiştir.



Bu araçlardan hangilerini şehirler arasında kullanan bir şoförün 24 saat süre içerisinde; devamlı olarak 4,5 saatten fazla sürmesi yasaktır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahiptir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın hedeflerinden biri değildir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
2014 yılında trafik kazalarındaki ekonomik kayıp 24 milyar TL. olup bu miktar yatırıma ayrılan payın yüzde ellisine yakındır. Bir yılda yatırıma ayrılan pay yaklaşık 50 milyar TL'dir.

Yukarıdaki paragrafta vurgulanmaya çalışılan temel düşünce nedir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Dokular üzerinde çekme etkisi ile meydana gelen yaralara ne ad verilir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Motor çalıştığı sürece aracın elektrik ihtiyacını karşılayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kara yolunda, motorlu veya motorsuz bir aracı veya taşıtı sevk ve idare eden kişiye ne ad verilir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekildeki iki yönlü yolda, 1 numaralı geçilen araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?


21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi frenlerin tutmamasına neden olur?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yetişkinlere yapılan dış kalp masajı uygulamasıyla ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İnsanların işitme sağlığını ve algılamasını olumsuz yönde etkileyen, fizyolojik ve psikolojik dengeleri bozabilen, iş performansını azaltan, çevrenin hoşnutluğunu ve sakinliğini yok ederek niteliğini değiştiren çevre kirliliği türüne ne denir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Trafik görevlisinin geceleyin ışıklı işaret çubuğunu şekildeki gibi hareket ettirmesinin sürücüler için anlamı nedir?


25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Motor gücünün tekerleklere aktarılmasını sağlayan parçaların tümüne ne denir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kazazedeyi araçtan çıkarırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey nedir?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yetişkinlerde temel yaşam desteği uygulaması ile ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kara yollarında meydana gelen trafik kazaları ile ilgili olarak, kazaya karışan veya olay yerinden geçmekte olan sürücünün yasal sorumluluğu nedir?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

120 Km hızla giden bir otomobilin öndeki araç ile olan takip mesafesi en az kaç metre olmalıdır?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Otomobillerde, mekanizmayı oluşturan motor, tekerlek, şasi vb. bölümlerin dışında kalan, görünen dış bölüme ne ad verilir?


31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlk yardımcı, kaza yapan aracın içerisinden yaralıları çıkarmadan önce aşağıdakilerden hangisine özellikle dikkat etmelidir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Geçme yasağı olan yerlerden geçme
II. Kavşaklarda geçiş önceliğine uymama
III. Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma
IV. Kırmızı ışıklı trafik işaretinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçme


Verilenlerden hangileri trafik kazalarında sürücüler için asli kusurlu sayılacak hâllerdendir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Trafikteki bütün kuralların nedenini öğrenir.
II. Araç kullanırken yapacağı bir kural ihlalinin sonucunda sadece maddi ceza olduğunu düşünür.
III. Trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında olur.


Yukarıdakilerden hangileri trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sürücüler dönüşlerde aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şekildeki kontrolsüz kavşakta ilk geçiş hakkını hangi araç kullanmalıdır?


36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Geceleyin arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Duyu organlarının hiçbir uyarana tepki veremeyecek şekilde fonksiyonlarını yitirmesiyle beliren uzun süreli bilinç kaybı hâli aşağıdakilerden hangisidir?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekle göre, en soldaki şeridi sürekli işgal eden sürücüye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?


39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi solunum durmasının belirtilerinden biri değildir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Sıkan giysiler gevşetilir.


II. Sırtüstü yatırılarak ayakları 45 cm kaldırılır.


III. Kusma varsa mide içeriğini yutması için yarı oturur pozisyonda tutulur.


IV. Solunum yolu açıklığı kontrol edilir ve açıklığın korunması sağlanır.


Yukarıdakilerden hangileri bayılmış olan bir kazazedeye yapılması gereken ilk yardım uygulamalarındandır?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şekildeki trafik işareti neyi yasaklar?


42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır." Atasözü ile Trafik adabında hangi yaklaşımı destekler?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. Ambulans ekiplerince müdahaleler yapılması


II. Olay yerinde, ilk yardımcı tarafından temel yaşam desteği yapılması


III. Hastane acil servislerinde müdahale yapılması


IV. Sağlık kuruluşuna haber verilmesi


Hayat kurtarma zinciri halkalarının sıralaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki yer işaretlemelerinden hangisi bölünmüş yol başlangıcı anlamındadır?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki trafik işareti hangi yol bölümünde bulunur?


46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Seyir hâlindeki sürücünün, yaptığı bir hatadan dolayı eliyle veya yüz ifadesiyle diğer sürücülerden özür dilemesi trafikte aşağıdakilerden hangisinin kullanıldığına örnek olur?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şekildeki gibi sola dönüş yapacak olan 2 numaralı araç sürücüsü aşağıdakilerden hangilerini yapmalıdır?



I. Dar bir kavisle dönmeli
II. Yayanın geçmesini beklemeli
III. Sola dönüş lambasını yakmalı
IV. İlk geçiş hakkını 1 numaralı araca vermeli

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi otoyolda yapılabilecek davranışlardandır?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Buji kablolarından biri çıkmış ise motor nasıl çalışır?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi motor sıcaklığının aniden yükselmesine sebep olur?

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.