DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 7

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 7
333
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D


Olay ya da kaza, mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde telefon veya diğer kişiler aracılığıyla gerekli yardım kuruluşlarına haber verilmelidir. Türkiye’de ilk yardım gerektiren her durumda, telefon iletişimleri 112 acil telefon numarası üzerinden gerçekleştirilir.


Verilen bilgi, ilk yardımın temel uygulamalarından hangisiyle ilgilidir?




2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sağlıklı yetişkin bir kişinin dakikadaki solunum sayısı kaçtır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A


Trafik kazası sonrası olay yerinin değerlendirmesini yapan bir ilk yardımcı;


I. Olay yerini yeterince görünebilir biçimde işaretliyor,
II. Kıvılcım oluşturabilecek ışıklandırma veya çağrı araçlarının kullanılmasına izin vermiyor,
III. Birinci değerlendirme sonucu tüm uyaranlara
karşı tepkisiz olduğu belirlenen kazazedeye şekerli içecekler veriyor.


Bu ilk yardımcı, yukarıdaki uygulamaların hangilerinde hatalı davranmıştır?




4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bilincin kapalı olması durumunda dilin geriye kayması ya da solunum yoluna yabancı cisim kaçması gibi nedenlere bağlı olarak solunum yolu tıkanabilir. Bu durumda kazazedenin boyun travması yoksa hava yolunu açmak için - - - - pozisyonu verilir.


Yukarıdaki açıklamada boş bırakılan yere hangisi yazılmalıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B


Yetişkinlerde uygulanan temel yaşam desteğiyle ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?




6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, solunum yolu tıkanıklığı olan bir kazazedenin tam tıkanma yaşadığını gösteren belirtilerden biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Vücutta kanın aktığı bölgeye göre sınıflandırılan kanamalarla ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?




8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kırığı olan ya da kırık şüphesi bulunan kazazedeye, aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B


Dokular üzerinde çekme etkisi ile meydana gelen yaralara ne ad verilir?




10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Aşağıdakilerden hangisi, yüksek ateş nedeniyle oluşan havalede yapılacak ilk yardım uygulamalarındandır?




11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Rentek manevrası;


I. Solunum durması, yangın tehlikesi ve patlama gibi tehlikeli durumlarda,
II. Kazazedenin omuriliğine zarar vermeden araçtan çıkarılmasında kullanılır.


Verilenler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Vücut dokularının oksijen, besin, hormon,bağışıklık ve benzeri elemanlarını taşıyarak yeniden geriye toplayan sistemdir.” Yukarıdaki açıklama, vücudu oluşturan sistemlerden hangisine aittir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.