DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 6

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 6
283
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, kazazedenin ikinci değerlendirilme aşamalarından olan "Görüşerek Bilgi Edinme" basamağında yer alır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A


"Ağızdan ağıza" suni solunum yapılacak olan kazazedede boyun travması yoksa verilecek en doğru pozisyon aşağıdakilerden hangisidir?




3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kalp masajı uygulaması, aşağıdaki durumların hangisinde sonlandırılır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi kılcal damar kanamasının özelliğidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I. İp, tel gibi kesici malzemelerin kullanılması
II.Uygulamanın yapıldığı saatin bir kâğıda yazılıp kazazedenin üzerine asılması
III. Uzvun koptuğu bölgeye en yakın ve deri bütünlüğü bozulmamış olan yere uygulanması
Verilenlerden hangileri turnike uygulamasında dikkat edilecek hususlardandır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerin hangisinde şok pozisyonu vermek sakıncalıdır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, yaralanmalarda uygulanan genel ilk yardım kurallarından biri değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Omurga yaralanmalarında geçici veya kalıcı felçlerin oluşmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A


Kişinin çevre ile bağlantısının tamamen kesildiği, uyaranlara cevap veremediği derin bilinç kaybına ne denir?




10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Çocuklarda yapılan temel yaşam desteği uygulamasında, göğüs kemiği kaç cm aşağı inecek şekilde kalp basısı uygulanır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, kazazedeye şok pozisyonu verilirken izlenmesi gereken işlem basamaklarındandır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Hayatın kurtarılması amacıyla olay yerindeki kazazedeye, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişiye ne ad verilir?
ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.