DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 5

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 5
463
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ülkemizde ilk yardım gerektiren her durumda, 112 Acil Yardım Servisinin aranması ve gerekli bilgilerin doğru olarak verilmesi bir insanlık görevidir. Buna göre 112 Acil Yardım Servisinin aranması sırasında dikkat edilecek hususlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kanın vücuttaki görevleriyle ilgili olarak verilenlerden hangisi yanlıştır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Boyun travması olmayan bilinci kapalı bir kazazedenin hava yolu açıklığını sağlamak için aşağıdaki uygulamaları yapan ilk yardımcının, hangi seçenekteki davranışı hatalıdır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B


Çocuklarda temel yaşam desteği uygulamasıyla ilgili verilenlerden hangisi doğrudur?




5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A


Öksüren, nefes alabilen ve tıkandığını ifade edebilen bir kazazedeye aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisi yapılır?




6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Baş ve yüzdeki ağır kanamalarda, aşağıdaki bası noktalarından hangisine basınç uygulanır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Burun kanaması olan kazazedeye hangi pozisyonu vermek gerekir?




8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Yaşam bulguları ve yaranın durumunun değerlendirilmesi
II. Sıvı ve enerji kaybını önlemek için ağızdan yiyecek, içecek verilmesi
III. Göğüste saplanmış bir cisim varsa çıkartılmadan cismin etrafının temiz bezlerle desteklenerek sabitlenmesi


Verilenlerden hangileri delici göğüs yaralanmalarında yapılacak ilk yardım uygulamalarındandır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi sara krizi yaşayan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım uygulamalarındandır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kan şekeri düşüklüğü yaşayan bir kazazedede aşağıdaki belirtilerden hangisi görülür?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bilinci kapalı, solunumu ve dolaşımı olmayan kazazedenin omuriliğine zarar vermeden araç içinden çıkarılması için aşağıdaki tekniklerden hangisi kullanılmalıdır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Tıbbi yardım haberleşmesinde iletilecek mesaj nasıl olmalıdır?




ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.