DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 4

Ehliyet Sınavında En Çok Çıkan İlk Yardım Soruları – 4
278
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kaza sonrasında oluşan sağlık sorunlarını en aza indirmeyi amaçlayan uygulamalara ne ad verilir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki özelliklerden hangisi ilk yardımcıda mutlaka bulunmalıdır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Kalp ve kan damarları vücudumuzdaki hangi sistemde yer alır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yaralıyı araçtan çıkarırken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kaza yerindeki yaralı, sağlık kuruluşuna ne zaman sevk edilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi bilinç kaybının başlıca nedenlerinden biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinin kaza anında kırılması hâlinde, akciğerlere batarak zarar verme ihtimali daha fazladır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kaza yerindeki araçtan, yaralının çıkarılmasında ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi çıkık belirtisi değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kalp masajı yapılacak olan kazazede hangi pozisyonda ve nereye yatırılmalıdır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yan yatış pozisyonuna alınarak taşınabilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

• Geçici hafıza kaybı


• Burundan kan gelmesi


• Göz bebeklerinde büyüklük farkı


Yukarıdaki belirtiler, hangi bölge yaralanmalarında daha çok görülür?

ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.