DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

Ehliyet Sınavı Deneme – 8 | (28.05.2021)

Ehliyet Sınavı Deneme – 8 | (28.05.2021)
318
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Trafik kazası gördüğünde gerekli müdahale ve yardımları yapmayan sürücüye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kırık ve çıkık bölgesine ilk yardım olarak aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
"Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır." Atasözü ile Trafik adabında hangi yaklaşımı destekler?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki durumların hangisinde, sürüş esnasında refleksler zayıflamış olacağından direksiyon başındaki tepkiler çok daha yavaş gerçekleşecektir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi akünün görevlerinden biridir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sürücü belgesinin geri alınma süresi içinde araç kullandığı tespit edilenler hakkında aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir kamyonet, eğimsiz iki yönlü dar yolda aksine işaret yoksa aşağıdakilerden hangisine geçiş kolaylığı sağlamalıdır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi fren lambalarının yanmamasına sebep olur?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

"İki otomobil eğimli bir yerde karşılaştıklarında eğimli yola çıkan aracın üstünlüğü vardır."


Buna rağmen yoğun kar sonucu buzlanan eğimli yolda yokuş çıkan aracın sürücüsü inen aracın geçişini kolaylaştırması ne gibi bir kişilik özelliğine sahip olduğunu gösterir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Akünün artı (+) kutup başı, eksi (-) kutup başına göre nasıldır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, motor hareketinin tekerleklere iletilmesinde görev yapar?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye yapılan doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yetişkinlerde temel yaşam desteği uygulaması ile ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk değerlendirilmesi yapılan kazazedenin bilincinin kapalı olduğu ve solunumunun olmadığı belirlendiyse bu kazazedeye aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisi yapılmalıdır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
G sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar aşağıdaki araçlardan hangisini kullanabilir?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi trafiğin çevreye verdiği zararları önlemeye yönelik davranışlardandır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“Sürücü belgesi, sürücünün işlemiş olduğu kusura göre belirli bir süreliğine trafik zabıtalarınca geri alınır.”

Buna göre aşağıdakilerden hangisi, sürücü belgesinin geri alınmasını gerektiren kusurlardan biri değildir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
İlk yardım çantasında gazlı bez bulundurmanın amacı nedir?O
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aracın hangi sistemindeki kaçak, akünün kendiliğinden boşalmasına neden olur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi sürücüye ait trafik kazası sebebidir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Okul taşıtlarında, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler nasıl olmalıdır?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinin trafikteki araçlarda bulunması zorunludur?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

"Direksiyon sınavı eğitimlerinin yapıldığı alanlarda “Bu alan sürücü eğitimi alanıdır” ve eğitim araçlarında “Sürücü Adayı” yazmaktadır."


Adaylar akan trafikte eğitim görürken veya direksiyon sınavına girdiklerinde diğer sürücüler tarafından hızlı gitmediği, hatalı sürdüğü veya acemiliğin getirdiği doğal süreçlerden ötürü türlü hatalar yapmaları ve devamında diğer araç sürücüleri tarafından el ile, söz ile ya da araçlarını kırmak suretiyle yapmış oldukları davranışların sebebi aşağıdakilerden hangisi olamaz?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yeni yönetmelikleri göre, “C” sınıfı sürücü belgesi alan bir kişi, aşağıdakilerin hangisinde verilen araçları kullanabilir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinin temel işlevi, çarpma anında oluşabilecek etkileri vücu­dun daha güçlü bölgelerine yönlendirerek ölüm ve yaralanma riskini azaltmaktır?

ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.