DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

Ehliyet Sınavı Deneme – 7 | (25.05.2021)

Ehliyet Sınavı Deneme – 7 | (25.05.2021)
389
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Dönel kavşakta, geriye dönüşlerde aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketinin tekerleklere iletilmesinde görev yapar?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Geçmeye başlamadan önce, öndeki araca en çok ne kadar yaklaşılır?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Alkollü içki içen bir sürücüde aşağıdaki durumlardan hangisi görülür?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki yaralılardan hangisinin sedyesiz ve oturtularak taşınmasında tehlike yoktur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi karterdeki yağı basınçlı olarak motor parçalarına gönderir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki yerlerden hangisinde duraklama yapılması yasak değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Hararet yapmış bir motorda radyatör suyu çok sıcak değilse aşağıdakilerden hangisinin arızalı olduğu düşünülür?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Boyun omurlarında yaralanma olduğundan şüphelenilen bir kazazedeye aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Geceleri araç kullanırken aydınlatmanın yeterli olduğu yerlerde araç ışıklarından hangisi kullanılmalıdır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi motordaki yağın görevidir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yerleşim yeri dışında, trafik işaret levhalarına yaklaşım yönünde kaç metre mesafede duraklamak yasaktır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Donma vakalarında aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisinin yapılması doğrudur?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kara yollarında can ve mal güvenliği yönünden; trafik düzeninin sağlanması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla çıkarılan kanun aşağıdakilerden hangisidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I. Ani hızlanmalar yapılması
II. Araç lastiklerinin eskimesi
III. Hava filtresinin değiştirilmesi

Yukarıdakilerden hangileri yakıt tüketiminin artmasına neden olur?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi yan yatış pozisyonuna alınarak taşınabilir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kara yolu aşağıdakilerin hangisinde doğru tanımlanmıştır?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Frene basıldığı andan itibaren, aracın durmasına kadar geçen sürede katedilen yola “fren mesafesi” denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi fren mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Diz ile kalça arasındaki kemikte kırık varsa yaralıya aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Seyir esnasında sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanması, aşağıdakilerden hangisinin azalmasında etkili olur?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi aracın gösterge paneli üzerinde yer almaz?
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I- Şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler

II- Motorlu bisiklet ve motosikletler

III- Traktör ve iş makineleri

IV- Otomobiller

Yukarıda verilen araçların hangilerinde ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi koma hâlinin belirtilerindendir?
24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Alternatörün elektrik üretip üretmediğini sürücüye bildiren gösterge aşağıdakilerden hangisidir?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Araç park edildikten sonra aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yetişkinlerde uygulanan temel yaşam desteğiyle ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi trafik psikolojisinin hedeflerindendir?
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi araçtaki soğutma sisteminin görevidir?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Ağır hasarlı veya ölümlü trafik kazalarına karışan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapması yasaktır?
30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisinin yapılması otomatik vitesli araç için sakıncalıdır?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hayatın kurtarılması amacıyla olay yerindeki kazazedeye, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişiye ne ad verilir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi enjektör arızasının bir sonucudur?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“D1” sınıfı sürücü belgesiyle aşağıdakilerden hangisi kullanılamaz?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ruhsal yapısı bozuk sürücü davranışlarındandır?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Frenleme esnasında aracın bir tarafa savrulması, aşağıdakilerden hangisinin bozulmasından kaynaklanır?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Araçta kullanım ömrünü tamamlamış lastiklerin kullanılması aşağıdakilerden hangisini artırır?
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi bilinç kaybı olan bir hastanın solunum yolunu tıkayarak boğulmasına sebep olabilir?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi öfke yönetiminin amaçlarındandır?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I. Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu hâller dışında kullanılması yasaktır.
II. Karşı yönden gelen araç sürücülerinin ve kara yolunu kullanan diğer kişilerin gözlerini kamaştıracak bütün hâllerde, uzun hüzmeli farların yakılması yasaktır.

Bu bilgiler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
I. Akü şarjının azalması

II. Fren balatalarının azalması

III. Motor yağının özelliğini kaybetmesi

Aracın çok uzun süre kullanılmadan bekletilmesi sonucunda yukarıdakilerden hangileri meydana gelebilir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi motor ömrünü etkileyen en önemli faktördür?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
I- Frenler
II- Lastikler
III- Yakıt seviyesi

Aracı kullanmaya başlamadan önce, yukarıda verilenlerden hangilerinin durumu iyi olmalıdır?

I- Frenler
II- Lastikler
III- Yakıt seviyesi

Aracı kullanmaya başlamadan önce, yukarıda verilenlerden hangilerinin durumu iyi olmalıdır?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi süspansiyon sisteminin görevlerindendir?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kalp ve kan damarları vücudumuzdaki hangi sistemde yer alır?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi bujilerin ayarsız oluşu veya aşınmasına bağlı olarak meydana gelir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Seyir hâlinde iken sürekli yarım debriyaj yapılması durumunda aşağıdakilerden hangisi olur?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Araçlardaki egzoz susturucusu için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi alternatörün görevidir?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Araçlarda arka camın rezistanslı (ısıtıcılı) olmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Motor yağının zamanında değiştirilmemesi aşağıdakilerden hangisine neden olur?
ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.