DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

Ehliyet Sınavı Deneme – 2 | (18.04.2021)

Ehliyet Sınavı Deneme – 2 | (18.04.2021)
495
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde akü şarj ikaz ışığı yanıyorsa muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisinde olabilir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Dizel motorlarda yakıtın ateşlenmesi nasıl olur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki işlemlerden hangisi trafiğe çıkacak araçların mevzuata uygunluğunu gösterir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Emniyet şeritlerinin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kara yolunda bir birim olarak seyretmek üzere birbirine bağlanmış, en çok iki römorktan oluşan araçlara ne ad verilir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi “DURMA” değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Sürücülerin dönüşlerde aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir araç çevreyi rahatsız edecek şekilde duman ve gürültü çıkarıyorsa aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekildeki araçların görev hâli durumunda geçiş üstünlüğü sıralaması nasıl olmalıdır?


10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi akünün görevlerinden biridir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Alkol en çok beyin hücrelerini etkilemekte ve merkezi sinir sisteminde olumsuz etki yapmaktadır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu durumun sonuçlarındandır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yakıtı doğrudan doğruya silindirler içersinde yakan ve üretilen ısı enerjisini pistonbiyel mekanizması ile krank miline ileten motorlara ne ad verilir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Trafik işaret levhaları ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapmaları yanlıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yaya yolu bulunmayan kara yollarında, yayaların aşağıdakilerden hangisinde yürümesi zorunludur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki trafik işaretinin anlamı nedir?


16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi taşıt giremez işaretidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir aracın yolcu indirmek amacıyla kısa süreli durdurulmasına ne denir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi kara yolunda bozulup kalan araçların, tehlikeye meydan vermemesi için yapılması gereken işlemlerden biridir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ülkemizde, her yıl yaklaşık olarak beş bin kişinin hayatını kaybettiği ve bu rakamın iki katı kadar da yaralanma olayının gerçekleştiği trafik kazalarının önünün kesilmesindeki en büyük etken aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi "güvenli sürücülük" için olumsuz etkiye neden olmaz?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekildeki Baş-Çene pozisyonunun aşağıdaki durumların hangisinde verilmesi sakıncalıdır?


22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda uygulanan ilk yardım ilkeleri arasında yer alır?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Seyir hâlindeki aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, trafik kurallarına uymak şartıyla derhal durulması gerektiğini belirtir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yayaların, hayvanların ve araçların kara yolları üzerindeki hâl ve hareketlerine ne denir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Aşınmayı azaltmak
II. Sürtünmeyi azaltmak
III. Yakıt tüketimini artırmak


Yukarıdakilerden hangileri motor yağının görevlerindendir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir olay ya da durumda, karşımızdaki kişi hakkında herhangi bir yargıda bulunmadan önce kendimizi onun yerine koyarak olayı/ durumu onun gibi yaşamamız anlamına gelmektedir.


Yukarıdaki açıklama, trafik adabı açısından da çok ciddi bir öneme sahip olan hangi davranış özelliğine aittir?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Solunum durmasında dudaklar, parmak uçları ve burun ucunda görülen morarmaların sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi süspansiyon sisteminin görevlerindendir?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I- Toplardamar kanamalarında, kan koyu renkli, yavaş ve sürekli akış hâlindedir.
II- Atardamar kanamalarında, kan açık renkli ve kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik akar.


Yukarıda kanamalarla ilgili olarak verilenler için ne söylenebilir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi motorda yapılan ayarlardan birisidir?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Sürücülerin aşağıda verilen davranışlarından hangisi çevreyi olumsuz etkiler?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, şoka girmiş kazazedede görülebilecek belirtilerden biri değildir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kalp durmasına kısa süre içerisinde müdahale edilmezse dokuların oksijenlenmesi bozulur. Bu durum, öncelikle aşağıdaki organlardan hangisinde hasar oluşturur?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi araçlar için durmaya örnektir?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi çıkığın tanımıdır?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinin kendiliğinden oluşmuş burun kanamalarında yapılması yanlıştır?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Taş, yumruk ya da sopa gibi etkenlerin şiddetli olarak çarpması ile oluşan yaralara ne ad verilir?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi, araç arızalandığında durma veya mecburi park etme durumunda kullanılır?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hararet sonucu suyu eksilmiş olan radyatöre su eklemeden önce aşağıdakilerden hangisi yapılır?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aracın gösterge panelinde, aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, emniyet kemerinin takılı olmadığını bildirir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Baş yaralanmalarında kafatası kırığını düşündüren en önemli bulgu hangisidir?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

• Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapmak
• Önde giden bir aracı güvenli ve yeterli mesafeden izlememek


Yukarıda verilenler, trafik kazalarında rol oynayan faktörlerin hangisinin içinde değerlendirilir?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Motor yağ filtresi, hangi yağın temizlenmesinde kullanılır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aracın gösterge panelinde, aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin sürekli yanıp sönmesi, sağa dönüş sinyal lambalarının çalışıyor olduğunu bildirir?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Taşıtla ilgili sistemlerin çalışma durumlarını bildiren ışıklı, sesli veya ibreli uyarıcıların toplandığı bölüme ne ad verilir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir kamyonet, eğimsiz iki yönlü dar yolda aksine işaret yoksa aşağıdakilerden hangisine geçiş kolaylığı sağlamalıdır?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yerleşim yerleri içinde trafiği düzenleme amacı ile


• Yer işaretlemelerini
• Trafik işaret levhalarını
• Işıklı ve sesli trafik işaretlerini


temin ve tesis etmek, bunların devamlılığını ve işlerliğini sağlamak, aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin görevidir?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yakıt içerisindeki yabancı maddeleri temizleyen elemandır?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Motorlu araçların, - - - - sahibi olmayan kişiler tarafından kara yollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Verilen ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Araçlarında renk ve teknik değişiklik yaptıranların bunu kaç gün içinde ilgili kuruluşa bildirmesi zorunludur?

ETİKETLER:
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Emre K dedi ki:

    %82