DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

86. Özel Güvenlik Silahsız Soru ve Cevapları

86. Özel Güvenlik Silahsız Soru ve Cevapları
346
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisinde silahlı olarak görev yapabilirler?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Büyük bir özel güvenlik şirketinde çalışan özel güvenlik görevlisi Atilla, aynı şirkette çalışan özel güvenlik görevlisi Onur’u “Özlük haklarının iyileştirilmesi” amacıyla greve katılmaya davet eder. Özel güvenlik görevlisi Onur için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kamu kurumunda görev yapan özel güvenlik görevlisi Mehmet’e, Genel Müdürlerince “Makamıma gelen herkesin silahını alacaksınız” sözlü talimatı verilmesi üzerine, Mehmet’in görevi ile ilgili aşağıdaki hususlardan hangisi doğrudur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Sitede görevli özel güvenlik görevlisi Rıza, aşağıdaki hangi acil halde ve imdat istenmesi durumunda görev alanındaki bir konuta girme yetkisi bulunmamaktadır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fuar alanında görevli özel güvenlik görevlisi Mustafa, hırsızlık şüphesiyle yakaladığı, kişiyi, polise haber vermeden sabaha kadar tutarak hangi suçu işlemiştir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel Güvenlik Görevlisi olarak bir konut sitesinde çalışan Cemil’in acil bir işi çıkmıştır. Hizmet yerinin boş kalmaması için de ikiz kardeşi Veli’ye kimlik kartını vererek yerine nöbete göndermiş Veli de bu kartı kullanarak nöbete başlamıştır. Ancak yapılan denetimde bu durum ortaya çıkmıştır. Özel Güvenlik Görevlisi Cemil 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a göre hangi yaptırıma tabi tutulacaktır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ülke içinde genel emniyet ve asayiş işlerinden birinci derecede kim sorumludur?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yetkili amir tarafından yapılması istenen hizmetin, söz veya yazı ile ifade edilmesine ne denir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Üniversitede öğrenci yurdunda görevli özel güvenlik görevlisi Kemal, tornavida ile yaralama olayına karışan Eren isimli öğrenciyi yakalamış ve olayda kullanılan tornavidayı emanet altına almıştır. Bu olaydaki özel güvenlik görevlisi Kemal hangi görevini yerine getirmiştir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir alışveriş merkezinde üniformalı koruma köpeği tarafından ısırılan Ayfer Hanımın şikâyet üzerine olay yerine gelen polis memurları, alışveriş merkezinde görevli görev hayvanı idarecisi özel güvenlik görevlisi Tayfun ve koruma köpeğini tespit ederler. 5188 sayılı Kanun kapsamında Polis memurlarınca, bu görevlilerin yasal olarak çalıştıklarını anlayabilmek için bakmaları gereken ilk belge aşağıdakilerden hangisidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik hizmetleri uygulamasıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplantı, konser, sahne gösterileri ve spor müsabakaları gibi faaliyetlerin yapıldığı yerlerde suç unsuru olmadan yapılan aramaya ne denir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin işleyebileceği bir suç olarak düzenlenmemiştir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinde özel güvenlik şirketlerinin ateşli silah almaları ve bulundurmalarına izin verilebilir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde yapılmaması gereken davranışlardandır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Görevi esnasında bir suçla karşılaşan Özel Güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapamaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik komisyonu ‘Koruma ve güvenlik hizmetini yerine getirecek personelin, bulundurabilecek veya taşınabilecek silah ve teçhizatın azami miktarını ve niteliğini, gerekli hallerde diğer fiziki ve aletli güvenlik tedbirlerini belirlemeye yetkilidir.’ Komisyon görevini yerine getirirken aşağıdakilerden hangisinde ‘Uluslararası yükümlülükleri’ de göz önünde bulundurur?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik görevlisinin yetkilerindendir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I Bedeni kuvvet


II. Maddi güç


III. Silah kullanılması


Yukarıda sayılan zor kullanma türlerinin kullanılması hangi sıralama ile olmalıdır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik komisyonu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

AVM de görev yapan ÖGG Murat, bıçakla yaralamalı kavgaya karışan şüpheliyi yakalamıştır. ÖGG Murat’ın yaptığı yakalama aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Karayolları Genel Müdürlüğü kontrol noktasında görevli ÖGG Cihan, aşağıda belirtilen görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerden hangisi/hangileri ÖGG Cihan tarafından yapılması uygun değildir?


 I.Suç teşkil eden maddelerin girişini engellemek

II.Şüpheli, suçlu ve yetkisiz kişilerin girişlerine mani olmak

III.Yetkisiz ve şüpheli araçların girişini engellemek

IV.Gelen ziyaretçilerin kayıtlarını tutmak

V.Gelen ziyaretçilere ziyaret noktalarına kadar kılavuzluk yapmak
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi telsiz konuşma esaslarından biri değildir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak yanlıştır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi “suçüstü” kavramı için söylenemez?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi, kontrol noktasında bulunması gereken özel güvenlik görevliler arasında yer almaz?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Otobüs terminalinde devriye görevini yerine getiren özel güvenlik görevlileri Samet ile Ali, devriye esnasında terkedilmiş çanta bulurlar, çantayı sahibine teslim edilmek üzere emanete alırlar, bu durum devriyenin hangi görevleri arasında yer alır?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, biyolojik delil çeşitlerindendir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin tanzim edebileceği bir tutanak değildir?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kontrol noktasında görevli ÖGG Kemal ile Cengiz’in hangi davranışı yetki aşımına girer?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi cop ile en son vuruş yapılabilecek bölgelerden biri değildir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

ÖGG Mehmet ve Fatih devriye görevi esnasında hangi durumda iş yerine girebilir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Olay yerine ulaşan ekibin ilk yapması gereken davranışlar ve alması gereken önlemlere ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Delillerle ilgili aşağıdakilerden hangisinin doğru olduğu söylenemez?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Beş duyu organımızla alınan bilgilerin, yazılı olarak kâğıtlara geçirilmesine ne ad verilir?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Kerem, nokta görevini yerine getirirken, aşağıdaki hareket tarzlarından hangisi doğrudur?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi devriyenin adli görevlerindendir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yakalama tutanağında belirtilmesi gereken hususlardan, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi arama esnasında en çok kısıtlanan özgürlüktür?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

X-ray cihazından geçen kişinin üzerinde bulunan metal sigara tabakası hangi renkte ekrana yansır?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

X-ray cihazları hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Doğrudan IP tabanlı ağlara bağlanıp ağ üzerindeki uygulamalar ile entegre olan kameralara ……………..kameralar denir.

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

1895 yılında Alman fizikçi Wilhelm Röntgen tarafından bulunan elektromanyetik tayfın morötesi bölgesiyle gamma ışınları arasında yer alan ve gözle görülmeyen yüksek enerjili ışınıma …………………denir.

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kumanda konsülünde bulunan konveyör hareket tuşları aşağıdakilerden hangisidir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Isı ile oluşan yanıklarda yapılması yanlış olan hangisidir?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Donmuş olan bir hastada ilkyardımda yapılması yanlış olan hangisidir?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hangi çıkıkta, ilkyardımcı çıkan eklemi yerine oturtmalıdır?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kazazedenin bilinci açık ve olay yerinde iki ilkyardımcı varsa hangi taşıma şekli daha uygundur?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangisi ilkyardımcının görevlerindendir?

51. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlkyardımcının kaza yerini değerlendirmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

52. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kanamalarda baskı noktalarına bası ne amaçla yapılır?

53. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangi yaranın mikrop kapma ihtimali düşüktür?

54. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Sindirim yolu ile olan zehirlenmelerde ilkyardım uygulaması hangisinde yanlıştır?

55. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi itfaiye teşkilatının görevlerinden değildir?

56. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi yangından kaynaklanan tehlikelerden değildir?

57. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

LPG ve doğalgaz yangınları hangi yangın sınıflaması içerisinde bulunurlar?

58. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Paratoner sistemleri aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?

59. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yangında itfaiye olay yerine gelene kadar, yanıcı maddenin türüne göre uygun söndürme maddesi kullanarak yangına ilk müdahaleyi yapan, yangını söndüren veya genişlemesini önleyen ekip aşağıdakilerden hangisidir?

60. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi sel anında yapılmaması gereken davranışlardan biridir?

61. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yangınlarda karşılaşılan can kayıplarına neden olan yanma ürünü gaz hangisidir?

62. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Toprağın aşınmasını önleyen bitki örtüsünün yok edilmesi sonucu koruyucu örtüden yoksun kalan toprağın, su ve rüzgârın etkisiyle aşınması ve taşınması olayına ne denir?

63. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

En temiz yangın söndürme maddesi olarak adlandırılır, sistem odaları ve bilgisayar otomasyon odalarında yangın söndürme sistemlerinde kullanılır. Yukarıda bahsi geçen yangın söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

64. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir alışveriş merkezinde görev yapan özel güvenlik görevlileri, X-Ray cihazında tespit ettikleri maddeyi incelediklerinde üzerinde “saf morfin” yazdığını görürler. Özel güvenlik görevlilerinin tespit ettikleri bu madde hangi renkte olmalıdır?

65. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisinde yurdumuzda ve dünyada en çok karşılaşılan narkotikler bir arada verilmiştir?

66. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Herhangi bir konuya olaya ilişkin duygu, düşüncelerimizin kodlanarak, sözlü, sözsüz veya yazılı olarak alıcıya ulaşması sağlanan sembollerdir. İfadesiyle iletişimin hangi temel öğesi tanımlanmaktadır?

67. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki tanımlardan hangisi etkili iletişimin önündeki engellerden birisi olan “Duyarsızlığın” tanımıdır?

68. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

En etkili bir iletişim kanalı olup, insanların yüz yüze kurdukları ilişkide, kelimeler % 10 ses tonu %30,…………. %60 önem taşır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?

69. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi stresle başa çıkma yöntemlerinden biri değildir?

70. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Kişilerin, bilinçli veya bilinçsiz olarak, duygu, düşünce ve bilgilerini aktardıkları, aktarılanları da anlamaya ve yorumlamaya çalıştıkları sürece …………. denir.” Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

71. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi iletişimi etkileyen kişisel özelliklerden değildir?

72. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Bireyin sahip olduğu duygulara, düşüncelere, yaklaşımlara aynen sahip olmaya, benimsemeye …………… denir.” Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

73. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Belirlenmiş bir amaca giden yolda, insanı harekete geçirici, harekete geçtikten sonra da sonuca ulaşıncaya kadar aynı heyecanı duymaya………………denir.” Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

74. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir insanın düşünmesi, duygulanması, ihtiyaçlarının farkına varması hangi iletişim tekniğidir?

75. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel becerilerinden değildir?

76. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi problem çözmek için uygulanan aşamalardan değildir?

77. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Karşılaşılan engeller ve zorlanmalar karşısında duyulan ruhsal gerginlik, huzursuzluk haline ………………denir.” Yukarıda boşluk olan yere aşağıdaki ifadelerden hangisi gelmelidir?

78. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Belli bir amacı ve lideri olmadan teşkilatsız, sürekli olmayan ve kendiliğinden oluşan insan yığınlarına ne denir?

79. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir spor müsabakasını izlemek amacıyla bir araya gelmiş taraftarların oluşturdukları kalabalık türü aşağıdakilerden hangisidir?

80. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Göz yaşartıcı gaza maruz kalındığında aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru değildir?

81. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylara müdahalesinde genel ilkelerden birisi değildir?

82. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Göz yaşartıcı gazların insanlar üzerindeki fizyolojik etkileri konusunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

83. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Değişik amaçlar ve düşüncelerle bir araya gelmiş kişilerin toplumsal yapı içerisinde duygu, düşünce ve davranışlarıyla, bireylerin toplumdan etkilenmeleri ve davranışlarındaki değişikliklere ve bunu inceleyen bilim dalına ne ad verilir?

84. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Saldırgan bir grubun etrafını çevirmek ve topluluk içinden alınan şahsın muhafazasında kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?
85. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Gözleri ve yüzü örterek kullanıcıyı kimyasal, biyolojik ve radyoaktif maddelerden koruyan malzemeye ne ad verilir?

86. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Üniversite kampüsü içerisinde izinsiz stand açmış bir grup için özel güvenlik görevlisi tarafından aşağıdakilerden hangisinin öncelikli olarak yapılması uygun değildir?

87. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yakın (kişi) koruma görevinin dört aşamasından biri değildir?

88. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi, kişi korumada öncü istihbarat görevlisinin görevlerinden değildir?
89. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Koruma şekilleri, korunan kişinin .............................. göre belirlenmektedir.” Cümlesinde, boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

90. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi, yaya koruma ve organizasyonlarında dikkat edilmesi gereken hususlardan değildir?

91. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Talepleri halinde korumaya alınacak şahıslar, aşağıdaki cevap şıklarının hangisinde sayılmamıştır?

92. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kişi korumada suikastın (Eylemin) safhalarından değildir?

93. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Konvoyun boyunun ve oluşumunun belirlenmesinde aşağıdakilerden hangi hususa dikkat edilmez?

94. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?

95. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kişi koruma hizmetlerinde asansör kullanılırken yapılmamalıdır?

96. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisinin yetkilerindendir?

97. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?


I) Genel kolluk, yasalar gereği bütün ülke genelinde görevli ve yetkilidir

II) Polis, görevli bulunduğu mülki sınırlar içinde, hizmet branşı, yeri ve zamanına bakılmaksızın, bir suçla karşılaştığında suça el koymak, önlemek, şüpheli ve suç delillerini tespit, muhafaza ve yetkili zabıtaya teslim etmekle görevli ve yetkilidir

III) Genel Kolluk hem genel alanda hem de Özel Güvenliğin görev alanında yetkilidir
98. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik-genel kolluk ilişkileri bakımından yanlıştır?

99. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Beşiktaş ilçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk teşkilatlarının mülki amiri kimdir?

100. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde heimlich manevrası yapılır?

101. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I - Sürgü tam çekilerek bırakılır


II - Silahın namlusu ölü bir noktaya çevrilir


III - Şarjör çıkartılır


IV- Sürgü geriye çekilerek fişek yatağı gözle kontrol edilir, karanlıkta takiben elle de kontrol edilir


Silah sökülürken dikkat edilecek yukarıdaki işlemlerin sıralaması hangi şıkta doğru verilmiştir?

102. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Silahımızın irca yayının kırık veya özelliğini kaybetmiş olması aşağıdaki olası arızalardan hangisini doğurur?

103. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Kapsül” silahın hangi unsurları üzerinde bulunur?

104. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi Silah Temizlik ve Bakım Türlerinden (zamanlarından) değildir?

105. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin poligonda uyması gereken en önemli kuraldır?

106. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel Güvenlik Görevlilerinin kullanmış olduğu tabancalarında kovan atma boşluğu hangi parça üzerinde bulunur?

107. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kimyasal silahların doğru olarak sınıflandırılması aşağıdakilerden hangisidir?

108. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahlarda çap ölçüsü hangi husus dikkate alınarak ölçülür?

109. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hatve nedir?

110. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahlarda ateşleme sisteminde; hem horoz hem de iğne olan, tetiğin çekilmesiyle tetik manivelası sayesinde kurulu vaziyetten kurtulan horozun iğneye, iğnenin de kapsüle darbe yapması sonucu ateşlemenin gerçekleşmesini sağlayan sisteme ne ad verilir?

111. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Temel Atış Tekniklerini bilen bir Özel Güvenlik Görevlisi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

112. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel Güvenlik görevlisinin kullanmış olduğu silahının tırnağının kırık olması atış anında nasıl bir sonuç doğurur?

113. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde silahın tanımı tam olarak verilmiştir?

114. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangileri ateşli silahlar arasında yer almaz?

115. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Etkili mesafe nedir?

116. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde Rayyür’ün doğru tanımı verilmiştir?

117. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silah arıza sebeplerindendir?

118. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi hafif ateşli silahların özelliklerinden değildir?

119. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İstinat boşluğu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

120. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

MP5 Makineli tabanca ile nişan almada aşağı/yukarı (yükseklik) ayarı aşağıdakilerden hangisi ile yapılır?

121. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

(9x19)’luk Fişek denildiği zaman ikinci rakam olan 19 kovan boyunu ifade ederken, ilk rakam olan 9 neyi ifade eder?

122. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kurma kolu emniyeti hangi silahta vardır?

123. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Fişeklerde bulunan alev kanalının görevi nedir?

124. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?

125. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın hangi parçası mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarar?

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.