DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Gök Gürültülü

70. Özel Güvenlik Silahsız Soru ve Cevapları – Online Çöz

70. Özel Güvenlik Silahsız Soru ve Cevapları – Online Çöz
REKLAM ALANI
1. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Cop, kolluk birimleri ve özel güvenlik çalışanları tarafından aşağıda belirtilen hangi amaç için kullanılmaz?
2. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi zorunlu olmadıkça copla vurulabilecek yerlerden biridir?
3. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre özel güvenlik görevlileri, zor kullanma yetkisini hangi kanundan almaktadır?
4. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Nedenlerine göre değerlendirildiğinde, mevcut sistemi beğenmeyip, değiştirmek isteyen kişi veya grupların, ideolojilerini beğenmedikleri kişilere karşı gerçekleştirdikleri veya teşebbüs ettikleri suikast türüne ne ad verilir?
5. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yakın korumanın amaçlarından biri değildir?
6. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik birimleri ve özel güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini otuz gün içerisinde nereye verir?
7. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi temel koruma prensiplerinden biri değildir?
8. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Önemli kişinin can ve mal güvenliğine yönelik tehlike ve saldırılara karşı kullanılan daimi veya geçici olarak kullanılan maddi veya teknolojik tedbirlere ne ad verilir?
9. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Korunan kişinin en yakınında, yakın koruma personeli tarafından oluşturulan, korunan kişinin izin verdiği yakınları ve güvenlik kontrolünden geçmiş kişiler girebildiği en güvenli ve en önemli halkaya ne ad verilir?
10. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Ziyaret yapılacak yerlerde, korunan kişinin güvenliğini tehlikeye düşürme ihtimali olan mevcut ve muhtemel tehlikelerin tespit edilerek, etkisiz hale getirmek veya en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ne ad verilir?
11. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Önemli kişinin can güvenliğine karşı merdivenlerde sağlanan korumada hangisi doğru değildir?
12. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Önemli kişiye yapılan tehdit saat 9 istikametinden geliyorsa, korunan kişiyi hangi istikamete doğru kaçırılması gerekir?
13. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ülkenin genel emniyet ve asayişinden kim sorumludur?
14. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Genel olarak adli arama kararı vermeye kim yetkilidir?
15. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Adli kolluk görevlileri adli görevleriyle ilgili kimin emri altındadır?
16. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre, kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetlerinin şirketlere gördürülmesi kimin iznine bağlıdır?
17. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik görevlilerinde aranacak şartlardan değildir?
18. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinde silahlı özel güvenlik görevlisi çalıştırılmasına izin verilebilir?
19. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel Güvenlik Komisyonunda aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
20. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İllerde Özel Güvenlik Komisyonu başkanı kimdir?
21. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin yerine getirebileceği bir görevdir?
22. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Geçici ve acil durumlarda özel güvenlik izni kim tarafından verilir?
23. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
1) Polis 2) Jandarma 3) Sahil Güvenlik 4) Orman Muhafaza Memuru 5) Özel Güvenlik

Yukarıdakilerden hangisi genel kolluk teşkilatı arasında sayılamaz?
24. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenliğin yetkilerinden değildir?
25. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yakalama yetkisinin kaynağı hangi kanundur?

OA)İş Kanunu
26. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Özel güvenliğin uygulama alanı değildir?
27. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Katı, sıvı, gaz halindeki patlayıcı maddelerin reaksiyon ve şok etkisiyle meydana gelen yüksek derecede ısı, ses, gaz ve basınç meydana gelerek hava içerisinde aniden ve şiddetle yayılması olayına ne denir?
28. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ceza sorumluluğunu ortadan kaldırır?
29. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
İşlenmiş olan bir suç hakkında Ceza Muhakemesi Kanununa göre kanunda yazılı görevleri yapmak polisin hangi görevini ifade eder?
30. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Görevi esnasında bir suçla karşılaşan Özel Güvenlik görevlisi aşağıdakilerden hangisini yapamaz?
31. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdaki suçlardan hangisi Özel güvenlik görevlisi olmaya engel değildir?
32. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi cop çeşitlerinden değildir?
33. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel Güvenlik görevlileriyle ilgili hangisi yanlıştır?
34. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
PVSK’ya göre aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
35. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Görevin ve işyerinin özelliği nedeniyle gerekli görülen hallerde sivil kıyafetle görev yapılmasına kim tarafından izin verilir?
36. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi bir devriye yöntemi değildir?
37. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi meşru savunmanın şartları ile ilgili yanlış bir bilgidir?
38. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Suçüstü halinde yakalamayı aşağıdakilerden hangisi yapabilir?
39. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi açısından “yetki” kavramının özelliklerinden değildir?
40. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi kişileri arama yöntemlerinden değildir?
41. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi tutanaklarda olmazsa olmazlardandır?
42. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki hangi yerlerde nokta hizmet amacıyla nokta kurulmaz?
43. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi yakalanan şahıslara uygulanacak tedbirlerden değildir?
44. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
El detektörü ile yapılan kontrolde el detektörünün incelenecek bölge ile mesafesi ne kadar olmalıdır?
45. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisinde yakalama tedbirine başvuramaz?
46. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?
47. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Genellikle önleme amaçlı yapılan kontrol ve aramalarda elde edilen eşyaların daha sonra sahibine iade edilmek üzere belli bir süre ile alınma işlemine ………….denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
48. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi zor kullanmanın temel şartları arasında değildir?
49. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Çocuklara kelepçe takılmasıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
50. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Olaya usulüne göre müdahale etmek, olay yerinde gerekli ilk önlemleri almak, olay yeri ve maddi suç delillerini korumak, kontrol altında tutmak ve daha sonra gelen ekiplere olay yeri hakkında bilgi vermek aşağıdakilerden hangisinin temel görevidir?
51. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Olay yerinde ki ilk ekip aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
52. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde elde edilen delillerin faydalarından değildir?
53. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde elde edilen delillerin özelliklerinden değildir?
54. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Mevlana’nın “kar taneleri ne güzel anlatıyor, birbirine zarar vermeden de birlikte yol almanın mümkün olduğunu” sözü, başarılı bir iletişim kurmak ve toplumsal uyumu sağlamak açısından aşağıdakilerden hangisinin önemli olduğunu vurgulamaktadır?
55. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Özel Güvenlik Amiri Zeki, tesis koruma ve güvenliği ilgili bilgilendirici bir konuşma yapıyorsa bu konuşmada aşağıdakilerden hangisini bir ölçüt olarak görmemelidir?
56. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdaki kalabalık türlerinden hangisi diğerlerine göre farklılık gösterir?
57. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılmaz?
58. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi topluluklara müdahale prensiplerinden birisi olamaz?
59. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Gruplar, kuruluş biçimlerine göre “Doğal Gruplar” ve “Kurulmuş Gruplar” olarak tasnif edilebilir. Bu yönüyle aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre farklılık
60. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Yasadışı göstericilerin dağıtılması için yapılması gerekenlerden biri aşağıdakilerden hangisidir?
61. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Grubun herhangi bir kısmında ortaya çıkan değişmelerin grup üyeleri üzerinde ve bu grubun yapısında meydana getirdiği etki ve tepkileri ifade eden terim/kavram aşağıdakilerden hangisidir?
62. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi bomba elamanlarından değildir?
63. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Alış veriş merkezinde görevli güvenlik personeli bir yangını gördüğünde ilk olarak ne yapmalıdır?
64. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerde hangisi bombayı harekete geçiren düzeneklerden değildir?
65. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Metal detektörlerin ayarlanmasına ne ad verilir?
66. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
X-RAY cihazı başında çalışan ÖGG Ahmet için “Radyasyon Yönetmeliği” ‘ne göre maruz kalabileceği radyasyon yıllık doz sınırı aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru verilmiştir.
67. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Sprinkler Sistemi nedir?
68. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi biometrik sistemlerinden biri değildir?
69. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İlk yardım nedir?
70. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının yaşam bulguları ile ilgili önemli göstergelerden değildir?
71. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanamanın ciddiyeti aşağıdaki durumlardan hangisine bağlı değildir?
72. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi atardamar kanamalarının özelliklerindendir?
73. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi sara nöbeti geçiren bir kişiye yapılması gereken işlemler arasında yer almaz?
74. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi donmalarda yapılacak ilkyardım işlemleri arasında yer almaz?
75. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıda yazılı hangi durumda boğucu sargı (turnike) uygulaması uygun bir yöntem değildir?
76. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Reflekslerin ortadan kalkması ve kişilerin ağrılı uyaranlara cevap vermemesi durumuna ....................denir” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
77. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Eklemi oluşturan kemiklerden bir yada bir kaçının yerinden ayrılmasına ....................denir” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
78. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İnsanlarda, emin bir yere ulaşabilmek için dayanılmaz bir korku ve heyecanın etkisi ile meydana çıkan kontrolsüz hareketlere ne ad verilir?
79. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yangın çeşitlerinden biri değildir?
80. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
81. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Manevi kültür öğeleri arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaktadır?
82. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerin sonuçlarından biri değildir?
83. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İnsan ve hayvanların gözlenebilir ve ölçülebilir hareketlerine ne ad verilir?
84. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Demirin paslanması aşağıdakilerden hangisine tipik bir örnektir?
85. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Gelişen teknolojiyle birlikte yangınlarla mücadelede etkin bir rol oynayan yangın algılama sistemleri aşağıdakilerden hangisine alarm üretmez?
86. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerde özel güvenlikçilerin yapması gereken davranışlardan biri değildir?
87. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi deprem sonrası alınacak tedbirlerden biri değildir?
88. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerde hangisi merkezi sinir sistemini yavaşlatan uçucu maddelerden değildir?
89. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
90. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
İletişim sürecinde kaynağa geri gönderilen bilgi ya da iletiye ne ad verilir?
91. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen, zarar görüldüğü hâlde kullanımının bırakılamaması, ara verdiğinde yoksunluk belirtileri göstermesi ve zamanla kullanım sıklığının ve dozunun artırılması haline ………….denir. Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki boşluğa gelecek olan kavramdır?
92. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İletişim ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
93. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir insanın sahip olduğu duygu ve düşüncelerin aynısına sahip olmak” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?
94. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Koruma Çemberinde “iç halka”da aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
95. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi Maslov’un motivasyon kuramındaki ihtiyaçlar arasında yer alır?
96. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi iyi bir dinleme için düzeltmek zorunda olduğumuz alışkanlıklardan biri değildir?
97. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Duyu organlarımızdan beynimize ulaşan verilerin örgütlenmesi, yorumlanması ve adlandırılması” ifadesi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?
98. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Toplumsal taraflar arasında etkinlikler, ilişkiler ve davranışlar bağlamında yaşanan uyumsuzluklara ne ad verilir?
99. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Dinleyicinin konuşana, anlattığı ile ilgilendiği, onun sorununu gerçekten hissettiği izlenimini veren dinleme türü aşağıdakilerden hangisidir?
100. Soru - Silahsız
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Diğer kişinin bakış açısını fark etme” ifadesi aşağıdaki perspektiflerden hangisini açıklamaktadır?
REKLAM ALANI
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.