DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

6 Eylül 2014 Ehliyet Soruları Online Çöz

6 Eylül 2014 Ehliyet Soruları Online Çöz
187
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, kazalardaki ölümler ve sakat kalmaların en büyük nedenlerindendir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk yardımcının insan vücudu, yapısı ve işleyişi konusunda bazı temel kavramları bilmesi, yapacağı müdahalelerde bilinçli olmasını kolaylaştırır. Buna göre kalp, kan damarları ve kan vücudumuzdaki hangi sistemi oluşturan yapılardandır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi kazazedede solunumun olmadığını gösteren bir belirtidir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kalp durmasının en önemli göstergesi aşağıdakilerden hangisidir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanama olan bölgeye turnike uygularken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

• Yaralı sayısının ve türlerinin belirlenmesi
• Tekrar kaza olma riskinin ortadan kaldırılması


Verilenler aşağıdakilerden hangisinin amacını oluşturur?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kalp ve solunumu durmuş bir çocuğa (1-8yaş), ilk yardım yapan kişi tek başına ise aşağıdakilerden hangisini uyguladıktan sonra tıbbi yardım istemelidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi "şok" belirtilerinden biri değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Başından yaralanan kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda uygulanan ilk yardım ilkeleri arasında yer alır?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi bilinç kaybının en ileri durumudur?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

• Sıkıntı veya nefes darlığı
• Genellikle göğüs ortasından başlayıp kollara, boyuna, sırta ve çeneye doğru ilerleyen ve yaklaşık 5-10 dakika kadar süren ağrı hissi


Verilen bulgular kazazedede aşağıdaki durumların hangisinin olduğunu gösterir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi, yaralı taşımalarında ilk yardımcının uyması gereken kurallardan biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi, sürücülük yeteneğini olumsuz etkileyen faktörlerden biri değildir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I- Merkezi sinir sisteminde uyuşturucu etki
II- Beyindeki frenleme ve karar verme yeteneğinin bozulması
III- Alkol miktarının artması ile doğru orantılı olarak duyarlılığın artması


Yukarıdakilerden hangileri kişide alkole bağlı olarak gelişmektedir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Trafik için kamunun yararlanmasına açıkolan arazi şeridi, köprüler ve alanlara ne ad verilir?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Trafik polisinin verdiği işarete göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aksine bir durum yoksa, şekildeki gibi ışıklı trafik işaret cihazında kırmızı ışık ve yeşil oklu ışığın birlikte yandığını gören sürücü, aşağıdakilerden hangisini yapabilir?


19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şekildeki trafik işareti hangi yol bölümünde bulunur?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi iki yönlü trafik işaret levhasıdır?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisinin bulunduğu yola motosiklet girebilir?
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Taşıt yolu üzerine çizilen aşağıdaki yatay işaretlemelerden hangisi, şeridin sadece ileri seyir veya sola dönüş için olduğunu bildirir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aracın 2 saniyede gideceği yol uzunluğu, hangi mesafenin belirlenmesinde kullanılır?
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yapılan ölçüm sonucunda yasal sınırların üzerinde alkollü olarak araç kullandığı birinci defa tespit edilen sürücüye aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanır?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Şekildeki durumda sürücünün hangisini yapması zorunludur?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şekildeki gibi sola dönüş yapacak olan sürücü, aşağıdakilerden hangilerini yapmalıdır?


I- Sola dönüş lambasını yakmalı
II- Hızını azaltmalı
III- Geniş bir kavisle dönmeli
28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Römork takmış otomobilin azami hızı, römorksuz hâlindeki azami hızına göre nasıl olmalıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şekle göre aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şekildeki akaryakıt istasyonundan çıkmak isteyen 2 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile iş makinesinin karşılaşması hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yerleşim yeri içinde kavşaklara ve bağlantı yollarına, kaç metre mesafede duraklamak yasaktır?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisinin otoyolda sürülmesi yasaktır?
34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerin hangisinde dönüş ışıklarının kullanılması yasaktır?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Koruma başlığı ve koruma gözlüğünün hangi araç sürücüsü tarafından kullanılması zorunludur?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Otobüs, kamyon, minibüs, kamyonet ve çekicilere bir yaş sonunda ve devamında kaç yılda bir muayene yaptırılması zorunludur?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Park hâlindeki araca çarpan sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?
38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I- Reflektör
II- İlk yardım çantası
III- Yangın söndürme cihazı


Otomobillerde yukarıda verilenlerden hangilerinin bulundurulması zorunludur?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi, gözlük veya lens kullanarak görme yeterliliğine sahip olan sürücüler için doğrudur?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Haritaların sağ kenar çizgisi hangi ana yönü gösterir?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Dizel motorlu araçları çalıştırırken, marşa basmadan önce gösterge panelindeki ikaz ışıklarından hangisinin sönmesi beklenmelidir?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve vites kutusundan gelen hareketin diferansiyele iletilmesini sağlayan güç aktarma organının adı nedir?


43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Dört zamanlı bir motorda sıkıştırma zamanı kaçıncı zamandır?
44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki mavi renkli ikaz ışığı, aşağıdakilerden hangisi devrede iken yanar?


45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi yakıtın temizlenmesini sağlar?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Motorda yağlama sisteminin amacı aşağıdakilerden hangisidir?
47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, araç arızalandığında durma veya mecburi park etme durumunda kullanılır?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Araç lastiği değiştirilirken, aracın kriko ile kaldırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aracın elektrik sisteminde kısa devreden doğacak yangın durumunda hangisinin kablosu çıkarılır?
50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi yakıt tüketiminin artmasında sürücüden kaynaklanan kusurdur?
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.