DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

21 Nisan 2018 Ehliyet Soruları Online Çöz

21 Nisan 2018 Ehliyet Soruları Online Çöz
257
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Kazazedenin tedavi edilmesi


II. Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması


III. Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesinin sağlanması


Yukarıdakilerden hangileri ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemi organlarındandır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi “kaza sonuçlarının ağırlaşmasını önlemek için olay yerinin değerlendirilmesi” işlemini kapsar?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kalp durmasının belirtilerindendir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi bebeklere yapılan yapay solunum uygulamasında, ilk yardımcının dikkat etmesi gereken kurallardandır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Solunum yolu yabancı bir cisimle tıkanmış olan kazazede öksürüyor, nefes alabiliyor ve konuşabiliyorsa bu kazazedede aşağıdakilerden hangisinin olduğu düşünülür?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi şok belirtilerinden biri değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Burun kanaması olan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım uygulaması hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye yapılan doğru bir ilk yardım uygulamasıdır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda yapılması gereken ilk yardım uygulamalarındandır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Koma durumundaki kazazedeye aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilmelidir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kazazedenin taşınmasında uyulması gereken genel kurallardandır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Hoşgörülü olunması


II. Bencillikten uzak durulması


III. Olaylara aşırı tepki gösterilmesi


Trafik ortamını paylaşanlarda, yukarıda verilen tutum ve davranışlardan hangilerinin bulunması hâlinde trafik düzeni ve güvenliği olumlu yönde etkilenir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Genel Müdürlüğünün görevlerinden biri değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Trafik zabıtası veya yetkililerce Kanunda ve yönetmelikte belirtilen hâllerde araçla ilgili belgelerin alınması ve aracın belirli bir yere çekilerek trafikten alıkonulmasına ne denir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki trafik görevlisinin yapmış olduğu işaretin sürücüler için anlamı nedir?


17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisine yaklaşıldığını bildirir?


18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki tehlike uyarı işaretini gören sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?


19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi öndeki taşıtı geçme yasağının sona erdiğini bildirir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?


21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kavşaklara yaklaşırken yol üzerine çizilmiş şekildeki oklar sürücülere neyi bildirir?


22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki hâllerin hangisinde sürücü araç kullanmaktan men edilir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. Aracın yük ve teknik özelliğine


II. Görüş, yol, hava ve trafik durumuna


III. Aracın cinsine uygun hız sınırlamalarına


Sürücüler, araçlarının hızını yukarıdakilerden hangilerine göre ayarlamak zorundadır?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Öndeki aracın güvenle takip edildiği uzaklığa ne denir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki kara yolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?


26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki aracın sürücüsü, dönel kavşaktan geriye dönüş yapmak için hangi şeridi izlemelidir?


27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki gibi kontrolsüz kavşakta karşılaşan araçların geçiş hakkı sıralaması nasıl olmalıdır?


28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi geçiş üstünlüğüne sahip araçlardandır?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Park edilen araç için aşağıdakilerden hangisinin yapılmasına gerek yoktur?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Geceleyin önündeki aracı geçmek isteyen sürücü, bu araçla yan yana gelinceye kadar hangi ışıkları kullanmalıdır?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kamyon, kamyonet ve römorklarda yükle birlikte yolcu taşınırken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Araçlarda emniyet kemeri kullanımının zorunlu olması ile aşağıdakilerden hangisi hedeflenmektedir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının en önemli sebebidir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkiler?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini önleyici tedbirlerden biri değildir?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi aracı istenilen yöne sevk eder?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. LPG


II. Benzin


III. Motorin


İçten yanmalı motorlarda yukarıdaki yakıtlardan hangileri kullanılır?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi aracı kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklardan biri değildir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması araç yakıtının bitmek üzere olduğunu bildirir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Motorlu araçlarda motorun yağ seviyesini kontrol etmeye yarayan ve özel işaretleri bulunan parçaya ne ad verilir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aracın elektrik devresinde, akım yüksek olduğunda eriyerek güvenliği sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kriko ile aracı kaldırırken tekerleklere takoz konulmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Seyir hâlindeyken araçtan “sürekli yakıt kokusu” alınması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yakıt tüketiminin artmasında sürücüden kaynaklanan kusurdur?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I. Trafikteki bütün kuralların nedenini öğrenir.


II. Araç kullanırken yapacağı bir kural ihlalinin sonucunda sadece maddi ceza olduğunu düşünür.


III. Trafik içinde yapacağı bir kural ihlalinde, kendisinin ya da sevdiklerinin canını tehlikeye attığının farkında değildir.


Yukarıdakilerden hangileri trafik adabına sahip olan bir sürücü için söylenebilir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ailesi ile birlikte yolculuk yapan bir sürücü, aracını hız limitlerini aşarak sürdüğünde ailesinin hayatını da tehlikeye atmış olacaktır. Bu sürücü, hız ihlalinden kaynaklanan olası bir kazada sevdiklerinin canını riske atmakla trafikte aşağıdaki değerlerden hangisini yerine getirmemiş olur?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Öndeki araç yol kenarına park etmeye çalışırken arkadan gelen diğer aracın onu beklemesi durumu, trafikte aşağıdaki değerlerden hangisine sahip olunduğunu gösterir?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki değerlerden hangisine sahip olan sürücü, yoğun trafikte bir dizi hâlinde gitmekte olan diğer sürücülerin önlerine geçip trafiği daha da sıkışık hâle getirerek yoluna devam etmez?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Seyir hâlindeki sürücünün, yaptığı bir hatadan dolayı eliyle veya yüz ifadesiyle diğer sürücülerden özür dilemesi trafikte aşağıdakilerden hangisinin kullanıldığına örnek olur?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi trafikte bireye yapılan hak ihlallerindendir?

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.