DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Sağanak Yağışlı

13 Aralık 2014 Ehliyet Soruları Online Çöz

13 Aralık 2014 Ehliyet Soruları Online Çöz
138
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir kaza anında, yapılan ilk yardım uygulamaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, insan vücudunda dolaşım sistemini oluşturan yapılardan biri değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
İlk yardımın ABC'si olarak nitelendirilen uygulamalardan "C" neyi ifade eder?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kazazedede boyun travması yoksa, hava yolunu açmak için verilebilecek en uygun baş pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

I- Toplardamar kanamalarında, kan koyu renkli, yavaş ve sürekli akış hâlindedir.
II- Atardamar kanamalarında, kan açık renkli ve kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik akar.


Yukarıda kanamalarla ilgili olarak verilenler için ne söylenebilir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yetişkinlerde uygulanan dış kalp masajında göğüs kemiğine dakikada kaç kez bası yapılmalıdır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi kanamayı azaltmak için uygulanan bir yöntemdir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk yardım yapacak olan kişi, kazazedeyi sırtüstü yatırmış, yakasını açmış, bacaklarını 30 cm kadar yükseltmiş ve sıcak tutulmasını sağlamıştır. İlk yardımcı, yapmış olduğu bu uygulamalarla öncelikli olarak aşağıdakilerden hangisini amaçlamıştır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I- Oturuş pozisyonu verilmesi
II- Burun kanatlarının 5 dakika süre ile sıkılması
III- Çeneyi göğüsten uzaklaştırarak başın geriye çekilmesi


Burun kanaması olan bir kazazedeye yukarıdaki uygulamalardan hangilerinin yapılması doğrudur?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Omurga kırığı olan yaralıya aşağıdaki uygulamalardan hangisi kesinlikle yapılmaz?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Çarpma ya da düşme sonucu kemik bütünlüğünün bozulmasına ne ad verilir?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi, kan şekeri aniden düştüğünde görülen belirtilerden biri değildir?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I- Yaralıya yakın mesafede çalışılması
II- Daha uzun ve kuvvetli kas gruplarının kullanılması
III- İlk yardımcının kendi sağlığını riske atması

Verilenlerden hangileri yaralı taşımalarında uyulması gereken kurallardandır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi trafik psikolojisinin hedeflerindendir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şekildeki taşıtın bulunduğu kara yoluna ne ad verilir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi, tüm kara yollarındaki işaretleme standartlarının tespiti, yayınlanması ve kontrolü ile görevlidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi trafik görevlisinin geceleyin "dur" işaretidir?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aralıklı olarak yanıp sönen kırmızı ışıkta sürücü ne yapmalıdır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Taşıt yolu üzerine çizilen şekildeki yatay işaretlemenin anlamı nedir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 5 yıl içinde yasal sınırların üzerinde alkollü olarak araç kullandığı üçüncü defa tespit edilen sürücünün, sürücü belgesi ne kadar süre ile geri alınır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisine yaklaşıldığını bildirir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aksine bir işaret bulunmadıkça, otoyolda otomobiller için azami hız saatte kaç kilometredir?
26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Bir aracın yolcu indirmek amacıyla kısa süreli durdurulmasına ne denir?
27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Trafik uygun olsa bile şekildeki kavşakta hangi numaralı araçların ok yönündeki hareketi kesinlikle yasaktır?


28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Konvoy hâlinde yavaş seyreden araçların arasındaki mesafe ne kadar olmalıdır?
29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Sola dönüş yapmak isteyen şekildeki 1 numaralı aracın sürücüsü aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır?


30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Şekildeki araç sürücüsü kavşaktan sağa dönerek seyrini sürdürmek istiyor.


Bu sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?
31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile kamyonun karşılaşması hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aksine bir durum yoksa, yerleşim birimleri dışındaki kara yollarında geceleri seyrederken hangi ışıkların yakılması mecburidir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Noterler tarafından yapılan satış veya devir işlemlerinin bildiriminden itibaren, kaç aylık süre içerisinde ilgili trafik tescil kuruluşu tarafından yeni malik adına araç tescil belgesi düzenlenir.

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapması yasaktır?
35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şekildeki karşılaşmada öncelikle görev hâlindeki itfaiye aracının geçmesi gerekir.


Bu durum aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?
36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Resimde görülen koruma başlığını, aşağıda verilenlerden hangilerinin kullanması zorunludur?



I- Motosiklet yolcuları
II- Motosiklet sürücüleri
III- Motorlu bisiklet yolcuları
IV- Motorlu bisiklet sürücüleri
37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Grafikte ülkemizde meydana gelen trafik kazalarına ait kaza faktörleri ve kusur yüzdeleri(%) verilmiştir. 



Verilere göre aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılabilir?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I- Reflektör
II- İlk yardım çantası
III- Flaşörlü yanıp sönen, sarı ışıklı dönerli uyarı lambası

Lastik tekerlekli traktörlerde yukarıdaki teçhizattan hangilerinin bulundurulması zorunludur?
39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki sağlık problemlerinden hangisinin motorlu taşıt sürücü adayında bulunması, sürücü belgesi almasına engel değildir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Araç bakımını önemseyen sürücü aşağıdakilerden hangisine katkı sağlar?
41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi araçlarda gücün kaynağıdır?
42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I- LPG
II- Benzin
III- Motorin

İçten yanmalı motorlarda yukarıdaki yakıtlardan hangileri kullanılır?
43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki gösterge sürücüye neyi bildirir?


44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Motorlu araçlarda eski ve aşınmış lastiklerin kullanılması aşağıdakilerden hangisine sebep olabilir?
46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Trafikte bulunanları uyarmak için, şekildeki aracın arkasında yanmakta olan geri vites lambalarının rengi aşağıdakilerden hangisidir?


47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Akünün bakımında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Su soğutmalı motorun soğutma sisteminde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikazışıklarından hangisinin yanıyor olması, yağlama sisteminin çalışmadığını gösterir?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Araçlarda yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.