DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Parçalı Bulutlu

10 Şubat 2018 Ehliyet Soruları Online Çöz

10 Şubat 2018 Ehliyet Soruları Online Çöz
269
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Ambulans ekiplerince müdahaleler yapılması


II. Olay yerinde, ilk yardımcı tarafından temel yaşam desteği yapılması


III. Hastane acil servislerinde müdahale yapılması


IV. Sağlık kuruluşuna haber verilmesi


Hayat kurtarma zinciri halkalarının sıralaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk değerlendirilmesi yapılan kazazedenin bilincinin kapalı olduğu ve solunumunun olmadığı belirlendiyse bu kazazedeye aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisi yapılmalıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kazazedelere baş geri-çene yukarı pozisyonu verilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yetişkinlerde temel yaşam desteği uygulaması ile ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Solunum yolu tıkanıklığı yaşayan dört kazazedeye ait belirtiler aşağıdaki tabloda verilmiştir. 



Tabloya göre bu kazazedelerden hangilerine “Heimlich manevrası” uygulanmalıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İç kanamalar, kazazedeyi şok ve ölüme götürecek kadar kan kaybına neden olabilir.


Buna göre aşağıdakilerden hangisi iç kanama yaşayan bir kazazedede kan kaybına bağlı olarak gelişen genel belirtilerden biri değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir travma sonucu deri ya da mukozanın bütünlüğünün bozulmasına ne ad verilir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bilinci açık, kulağından kan gelen, göz çevresinde ve kulak arkasında morlukları olan kazazedeye, olay yerinde herhangi bir tehlike söz konusu değilse aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisi yapılmalıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Deri bütünlüğü bozulmuştur.


II. Kanama ve enfeksiyon tehlikesi yoktur.


Açık kırık ile ilgili olarak verilenler için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi kırık, çıkık ve burkulmaların tespiti sırasında dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi ateşli havalede yapılan hatalı ilk yardım uygulamalarındandır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

• İlk yardımcı sol kolu ile omzundan tutarak kazazedeyi oturur duruma getirir.


• Çömelerek sağ kolunu kazazedenin bacaklarının arasından geçirir.


• Kazazedenin vücudunu sağ omzuna alır.


• Sol el ile kazazedenin sağ elini tutar, ağırlığı dizlerine vererek kalkar.


• Kazazedenin önde boşta kalan bileğini kavrayarak kazazedeyi hızla olay yerinden uzaklaştırır.


Yukarıda uygulama basamakları verilen acil taşıma tekniği hangisidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Trafikte heyecan ve zevk verici davranış- ları yapma eğiliminde olan bir sürücünün aşağıdaki davranışlardan hangisini gösterme olasılığı yüksektir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yapım ve bakımından sorumlu olduğu kara yollarında, İçişleri Bakanlığının uygun görüşü alınmak suretiyle, Kara Yolları Trafik Yönetmeliğinde belirlenen hız sınırlarının üstünde veya altında hız sınırları belirlemek ve işaretlemek hangi kurumun görev ve yetkisidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yaya yolu ayrılmamış kara yolunda, taşıt yolu kenarı ile şev başı veya hendek iç üst kenarı arasında kalan ve olağan olarak yayaların ve hayvanların kullanacağı, zorunlu hâllerde de araçların faydalanabileceği bölüme ne denir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şekildeki trafik işareti sürücüye neyi bildirir?


17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi “köprü yaklaşımı” levhasıdır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aralıklarla yanıp sönen kırmızı ışık aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi ile aynı anlamdadır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki kara yolu üzerine çizilmiş yatay işaretlemelere göre 1 numaralı araç sürücüsü nasıl davranmalıdır?


20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri, ilgili mahkeme tarafından kaç yıl süre ile geri alınır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kara yollarında araç kullanan bir sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yasaktır?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Belgelerinde aksine bir hüküm yoksa şehirler arası bölünmüş kara yolunda tehlikeli madde taşıyan araçların azami hızı saatte kaç kilometredir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekle göre 1 numaralı araç sürücüsünün önündeki aracı geçmesinin yasak olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?


24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir kavşakta sağa dönecek olan sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki gibi bir kavşakta karşılaşan araçların geçiş önceliği sıralaması nasıl olmalıdır?


26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

• Görev hâlinde iken geçiş üstünlüğü hakkı- na sahiptir.


• Görev hâli dışında geçiş üstünlüğü işaretini ve hakkını kullanması yasaktır.


• Hizmetin yerine getirilmesini sağlamak amacına uygun olması şartıyla, Kara Yolları Trafik Kanunu ve bu Yönetmelikte gösterilen trafik kısıtlamalarına ve yasaklarına bağlı değildir.


Buna göre aşağıdakilerden hangisi sürülmelerine ilişkin esas ve kuralları verilen araçlardandır?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi park etmede alınacak tedbirlerden biri değildir?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Geceleyin otoyolda seyir hâlindeyken öndeki araç sürücüsünü rahatsız etmemek için aracın hangi ışıkları kullanılmalıdır?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir arızadan dolayı sürülemeyen veya ışık ve fren donanımları bozulan araçlar, diğer bir araç ile en yakın bakım ve onarım yerine kadar gerekli şartlara uyulmak kaydıyla çekilebilirler.


Buna göre aşağıdakilerden hangisi arızalı araç çekilirken uyulması gereken şartlardan biri değildir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Motosiklet


II. Elektrikli bisiklet


III. Lastik tekerlekli traktör


IV. Üç tekerlekli yük motosikleti


Yukarıdaki taşıtlardan hangilerinin sürülmesi sırasında koruma başlığı takılması mecburidir?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına neden olan faktörlerden yol unsuru içinde yer alır?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki araçlardan hangisinde takograf bulundurulması zorunludur?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

2918 sayılı trafik kanununa göre ilk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren kaç yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Frene basıldığı andan itibaren, aracın durmasına kadar geçen sürede katedilen yola “fren mesafesi” denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi fren mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi trafikte çevreyi korumaya yönelik davranışlardandır?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Motor hareketinin vites kutusuna iletilmesini sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Emme zamanında silindire alınan temiz hava sıkıştırılır ve basıncı artar. Kızgın havanın üstüne yakıt püskürtülür ve yanma işlemi başlar.”


Verilen çalışma prensibi aşağıdaki motor tiplerinden hangisine aittir?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Seyahate başlamadan önce koltuk ve ayna ayarlarının yapılmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Dizel motor kullanan bir araca yanlışlıkla benzin konulması durumunda aşağıdakilerden hangisinin yapılması uygundur?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I. Akü şarjının azalması


II. Fren balatalarının azalması


III. Motor yağının özelliğini kaybetmesi


Aracın çok uzun süre kullanılmadan bekletilmesi sonucunda yukarıdakilerden hangileri meydana gelebilir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi frenleme mesafesinin artmasına neden olur?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yaz aylarında kış lastiklerinin kullanılması aşağıdakilerden hangisine neden olur?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Seyir hâlindeyken gösterge panelinde şekildeki ikaz ışığının yanması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?


44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I. Yüksek devirde araç kullanılması


II. Ani hızlanma ve yavaşlamalar yapılması


III. Araca uygun ebatta lastikler kullanılması


IV. Araç bakımlarının zamanında yaptırılması


Yukarıdakilerden hangileri yakıt tüketiminin artmasına neden olur?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki davranışlardan hangisi trafik adabına sahip bir sürücü için uygundur?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi hoşgörülü olma özelliği taşımayan sürücülerin özelliklerindendir?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Trafikte kırmızı ışıkta beklerken ışık sarıya döner dönmez önündeki araca korna çalan, ışığın yeşile dönmesi için 1 saniye bile bekleyemeyen sürücünün bu davranışı için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki temel değerlerden hangisini içselleştirmiş bir sürücü, trafikte kendinden çok başkalarını düşünür ve başkalarının iyiliği için fedakârlık yapar?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Sürücüler, beden dilini ve konuşma üslubunu da dikkate alarak trafik adabı açısından başarılı iletişim kurma becerilerini geliştirmek için aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I. Geçiş üstünlüğüne sahip araçlara yol vermek


II. Aşırı hız yaparak diğer sürücülerin dikkatlerini dağıtmak


III. Engeli olmadığı hâlde engelli kişiler için ayrılmış yerlere park etmek


Yukarıdakilerden hangileri trafikte bireye yapılan hak ihlallerindendir?

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.