DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Hafif Sağanak

10 Ekim 2015 Ehliyet Soruları Online Çöz

10 Ekim 2015 Ehliyet Soruları Online Çöz
143
A+
A-
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Beyin, insan vücudundaki hangi sistemin bir parçasıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kazazedenin ağız bölgesine bir cam parçası ya da ayna yaklaştırarak buharlanıp buharlanmadığına bakılması, "Bak-DinleHisset" yönteminin hangi aşamasını oluşturur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Olay yerinde olası tehlikelerin belirlenerek güvenli bir çevrenin oluşturulması işlemi, ilk yardımın temel uygulamalarının hangisi içinde değerlendirilir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kalp durmasına kısa süre içerisinde müdahale edilmezse dokuların oksijenlenmesi bozulur. Bu durum, öncelikle aşağıdaki organlardan hangisinde hasar oluşturur?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hangi durumdaki yetişkin bir kazazedeye, göğüs kemiği 5 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bacakta turnike uygulama bölgesi neresidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
• Kazazede düz olarak sırtüstü yatırılır.
• Baş yana çevrilir ve çene göğüsten uzaklaştırılarak soluk yolu açılır.
• Kazazedenin bacakları 30 cm kadar yukarı kaldırılır.

İşlem basamakları verilen bu uygulamalarla ilgili olarak, öncelikle aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Derin yaralanmaya sebep olan batıcı cisim yara üzerinde duruyorsa, aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Baş, boyun ve gövde ekseninin korunmasına hangi yaralanmalarda daha çok dikkat edilmesi gerekir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda uygulanan ilk yardım ilkeleri arasında yer alır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bayılma durumunda aşağıdaki sistemlerden hangisinin faaliyeti durur?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yaralı taşımada sedye kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi ruhsal yapısı bozuk sürücü davranışlarındandır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki durumların hangisinde, sürüş esnasında refleksler zayıflamış olacağından direksiyon başındaki tepkiler çok daha yavaş gerçekleşecektir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kara yolu aşağıdakilerin hangisinde doğru tanımlanmıştır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Trafik görevlisinin, geceleyin ışıklı işaret çubuğunu şekildeki gibi hareket ettirmesinin sürücüler için anlamı nedir?


18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aksine bir durum yoksa, ışıklı trafik işaret cihazında yeşil ışık yanmakta ise sürücü ne yapmalıdır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kavşaklara yaklaşırken yol üzerine çizilmiş şekildeki oklar sürücülere neyi bildirir?


20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?


21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yandan rüzgâr işaretidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi tali yolda bulunur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?


24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kanlarındaki alkol miktarı - - - - promilin üzerinde olan hususi otomobil sürücülerinin kara yolunda araç sürmesi yasaktır. Verilen ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aksine bir durum yoksa, otoyollarda yolcu sepetsiz iki tekerlekli motosikletlerin azami hız sınırı saatte kaç kilometredir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şekildeki kara yolunda numaralandırılmış şeritlerden hangisi sürekli işgal edilemez?


27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

"88-89 Kuralı" olarak bilinen ve bu sayıları ardı ardına söylemek için geçen sürede alınan yol, aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Şekildeki devamlı yol çizgisi, sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?


29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Otoyollara girerken hangi şeridin kullanılması zorunludur?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Manevra yapacak sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şekildeki kontrolsüz kavşakta 1 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?


32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile minibüsün karşılaşması hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Geçiş yollarının önü ve üzeri
II. Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının durakları
III. Görüşün yeterli olmadığı tepe üstlerine yakın yerler ve dönemeçler


Yukarıdakilerden hangileri park etmenin yasak olduğu yerlerdendir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Şekildeki gibi yeterince aydınlatılmamış tünele giriş yapan aracın sürücüsü, aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır?


35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, trafik kazası sırasında sürücü ve yolcunun taşıttan dışarı fırlamasını ya da başını çarpmasını önler?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kaza yapan aracın ön ve arkasına, diğer araç sürücülerini yavaşlatmak ve olası bir kaza tehlikesini önlemek için aşağıdakilerden hangisi yerleştirilmelidir?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

I. Traktörler
II. Otomobiller
III. Motorlu bisiklet ve motosikletler
IV. Şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler


Yukarıda verilen araçların hangilerinde, ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, tescil işlemleri tamamlanmış araçların trafiğe çıkarılmasına müsaade eden ve muayene sürelerini belirleyen bir belgedir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen motorlu araçların sürülmesine yetki veren belge, aşağıdakilerden hangisidir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Sivas'tan hareket eden bir araç, haritada görüldüğü gibi önce Konya'ya oradan da Uşak'a gitmiştir.



Bu durumda araç hangi yönlerde hareket etmiş olur?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Egzoz susturucusu, motordaki basınçlı yanmış gazların çıkarken oluşturacağı sesin azaltılmasında görev yapar. Buna göre, araçlardaki egzoz susturucusu çıkarılırsa ne olması beklenir?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Dört zamanlı benzinli motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdaki gibidir.



Buna göre, hangi zamanda yanma sonucu oluşan gazlar motor dışına atılır?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Marş yapıldığında marş motoru yavaş dönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Dizel motorlu aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir?


45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, dizel motorlarda depodaki yakıtın bitmesi sonucunda meydana gelir?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Araca römork bağlandığı zaman aşağıdakilerden hangisinin yapılması zorunludur?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Motorda sürtünmenin azaltılarak parçaların ömrünün uzatılmasının sağlanması görevini, aşağıdakilerden hangisi üstlenir?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Karlı ve buzlu yol kesimlerinde, araçların kaymasını önlemek amacıyla öncelikle motordan güç alan tekerleklerine, aşağıdakilerden hangisi takılır?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Marşa basılıp motor çalıştığında aşağıdakilerden hangisinin sönmesi gerekir?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yakıt sarfiyatını artırır?

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.